Dijital denetim, dijital dönüşüm, web, dijital pazarlama, medya ve PR çalışmalarını kapsayan dijitalleşme faaliyetlerin denetimi sonucunda teknik ve stratejik destek veriyoruz. Dijital operasyonlarınızda çalışanlarınızı, yöneticilerinizi ve destek aldığınız dış kaynakların faaliyetlerini ölçmek ve denetlemek istemez misiniz?
Adapte Dijital, dijital denetim için dijital faaliyetlerinizi gözden geçirir, performansınızı ölçer, hataları tespit eder, verilerden elde ettiği görüleriyle stratejinizi belirler, sunar ve programlar.
Dijital faaliyetlerin içerisinde olan E-Fatura, E-Arşiv ve E-Defter sonuçlarının ve gerçekleştirilen dijital faaliyetlerin denetlenmesi işletme kaynaklarının boşa akmaması için çok önemlidir. Dijital faaliyetlerin denetlenmesini işinde uzman Adapte Dijital ile gerçekleştirebilirsiniz.
Dijital faaliyetlerinizin denetimiyle kaynaklarınıza verimlilik getiriyoruz.
Dijital denetim ile işletme amaç ve ihtiyaçlarına uygun strateji, yeni yol haritasına sahip olacaksınız. Bu yol haritasına göre ekiplerinizi ve çözüm ortaklarınızı yönlendirebilecek, dijital varlıklarınızı daha verimli yönetebileceksiniz.
Dijital denetim sayfamızdan inceleyin.
Ticaret çoğunlukla dijital ortamda dijital araçlar üzerinden ilerliyor. İşletmeler e-ticaret yapsın ya da yapmasın çoğu işlemini web sitesi üzerinden işletiyor. Yapılan bu işlemleri personelleriniz veya yöneticileriniz gerçekten doğru mu yapıyorlar? Ya da bu işlemler başka pratiklerle daha doğru yapılabilir mi? Dijital denetim işte buradan itibaren işi devralıyor ve işletmeye kaynak kullanımında kazanç sağlatıyor.
Dijital iç kontrol, analiz ve değerlendirmenin ihtiyaç olduğu bilinci kurum kültürüne kazandırılmalıdır.
Dijital denetim, dijital faaliyetlerin denetlenmesini içerir ve dijital sistemlerin doğruluğunu, tamamlığını, güvenilirliğini ve güvenliğini belirler. Dijital denetim, şirketlerin dijital verilerinin yönetimi, işlemlerinin doğruluğu ve güvenliği, dijital sistemlerin kullanımı ve dijital teknolojilerin güvenliği gibi konuları kapsar.
Dijital denetim, aşağıdaki adımlardan oluşabilir:
- Risk değerlendirmesi: Dijital faaliyetlerin riskleri değerlendirilir ve denetim stratejisi belirlenir.
- Veri toplama ve analizi: Dijital veriler toplanır ve analiz edilir.
- Denetim prosedürlerinin uygulanması: Denetim prosedürleri uygulanır ve denetim kanıtları toplanır.
- Değerlendirme ve sonuçlandırma: Denetim kanıtları değerlendirilir ve denetim sonuçları raporlanır.
- Raporlama ve iletişim: Denetim sonuçları raporlanır ve ilgili kişilere ve kurumlara iletişim kurulur.
Bu adımlar, dijital faaliyetlerin doğruluğunu, tamamlığını, güvenilirliğini ve güvenliğini belirlemeyi ve denetlemeyi amaçlar ve dijital denetimin etkinliğini ve doğruluğunu artırır. Dijital denetim, şirketlerin dijital verilerinin yönetimi, işlemlerinin doğruluğu ve güvenliği, dijital sistemlerin kullanımı ve dijital teknolojilerin güvenliği gibi konuları kapsar ve dijital faaliyetlerin verimliliğini, doğruluğunu ve güvenliğini artırmayı hedefler.
Dijital Denetim ile Denetlenecek Dijital Faaliyetler Nelerdir?
Web, içerik, reklam, listeleme, medya, teknik dijitalleşme çalışmaları, satış, kampanya sonuçlarının denetiminde 219 kriter kullanıyoruz. Çıkan sonuçlara göre değerlendirmemiz bizi daha verimli işleyişe doğru götürüyor.
Dijitalleşmeye Yatırdığınız Kaynaklarınız Verimli Kullanılıyor Mu?
Dijitalleşmenin dönüşümü oluyor mu, olacak mı?
Dijitalleşme ve dijital faaliyetler için yol haritanız doğrumu?
Dijital araçlarınız, yöntemleriniz, stratejiniz ve pratikleriniz size bir yere götürecek mi?
Bütçe, zaman ve insan kaynağınız daha verimli kullanılabilir mi?
Çalışanlarınızın, çalışmalarının ve bugüne kadar dijitalleşme için atmış olduğunuz adımların, dijital yatırımların başarılı olup, olmadığını bilmeliyiz. Bilip yeniden iyileştirme ve geliştirmelerimizi yapabilmeliyiz.
Dijital Faaliyetler ve Alanları
• Web Sitesi Üretimi ve Yönetimi
• İçerik Üretimi ve Yönetimi
• Listeleme Yönetimi
• Dijital Medya ve Pazarlama
• Sosyal Medya Yönetimi
• Pazaryeri ve Satış Kanalları Yönetimi
• Kitle İletişim ve Yönetimi
• Veri ve Müşteri Yönetimi
• Dijital Dönüşüm & BT
Dijital analiz ve değerlendirmeler sonucunda dijital danışmanlığımız ile işletme işleyişine katkı ve yön veriyoruz.
Dijitalleşme için yapılan yatırımların, atılan adımların, alınan kararların nasıl olduğunu, nereye doğru gidebileceğini işletmeler gerçekleşen veriler üzerinden dijital denetim ile öğrenebilirler.
Dijital denetim, pek çok dijital faaliyeti denetleyebilir, ancak aşağıdaki dijital faaliyetler genellikle denetlenir:
- Veri yönetimi: Şirketlerin verilerinin doğruluğu, tamamlığı, güvenilirliği ve güvenliği denetlenir.
- Dijital işlemler: Dijital işlemlerin doğruluğu, tamamlığı, güvenilirliği ve güvenliği denetlenir.
- Dijital sistemler: Dijital sistemlerin kullanımı, güvenliği, performansı ve doğruluğu denetlenir.
- Dijital teknolojiler: Dijital teknolojilerin güvenliği, performansı, kullanımı ve doğruluğu denetlenir.
- Finansal raporlama: Finansal raporlamanın dijital yapısı, doğruluğu ve güvenilirliği denetlenir.
Bu dijital faaliyetler, dijital denetimin sıklıkla denetlediği faaliyetlerdir ve dijital denetimin etkinliği ve doğruluğunu artırmayı hedefler. Dijital denetim, dijital faaliyetlerin verimliliğini, doğruluğunu ve güvenliğini belirlemeyi ve denetlemeyi amaçlar ve şirketlerin dijital verilerinin yönetimi, işlemlerinin doğruluğu ve güvenliği, dijital sistemlerin kullanımı ve dijital teknolojilerin güvenliği gibi konuları kapsar.
Dijital Denetim ve Danışmanlık Ne Fayda Sunar?
Denetim ve danışmanlık çalışması işletmelere bir metot ve metodu kullanabilecekleri kılavuz sunabilmektedir.
İşletmeler dijital dünyaya ayak uydurmak için teknolojiyi tüm süreçlerinde kullanmanın yanı sıra asıl yapmaları gereken dijitalleşmiş organizasyon ve süreç yönetimi yapısı tasarlamaktır.
Dijitalleşmede geri kalmak veya dijital faaliyetlerin başarısız olması şirketler açısından en büyük risklerin başında geliyor. Dijital faaliyetlerinizin işleyişini en iyi şekilde sürdürmek dijital denetimin görevidir.
Dijitalleşme stratejileri, süreçleri ve doğru teknoloji seçimi ve adaptasyonu
Dijitalleşme ve dijital faaliyetlerin işleyişinde hatalar, riskler
Dijitalleşme sonrası yapay zekadan yararlanma ve verimlilik
İşletme doğru dijital ihtiyaçlarla mı yönetiliyor? Her işletmenin dijital ihtiyacı birbirinden farklıdır ve çözümleri farklı ele alınmalıdır. İşletmenin dijital faaliyetlerinde yer alan çalışanların, dış kaynaklarının yeterliliğinin denetiminden eğitimine işletmelere destek veriyoruz. Hedefimiz hem çalışanların hem işletmenin yatırdığı kaynakların verimli şekilde işlemesi.
İşletmeler neden dijital denetime ve ötesinde danışmanlığa ihtiyacı olarak görmeli?
Dijitalleşme, dijital faaliyetlerin akışında işletmeler hem bilgi eksikliği hem de anlık faaliyetlerin çokluğu, hızlılığında dönüp neler olduğunu değerlendirebilmeleri çok mümkün olmuyor. Bunu yapabilen, bunu yaptıkça işletmeye verimlilik ve tasarruf getirebilen bir yol arkadaşı, bir yol gösterici kesinlikle önemli bir ihtiyaca dönüşüyor.
Tasarruf ve tasarrufun yanında sürdürülebilir bir verimlilik için kesinlikle ihtiyaç olarak görmelisiniz.
Dijital sürecin, çalışan personelin performansı, ihtiyaçları, dijital üretim verimliliği ve diğer faaliyetlerin denetimi
Dijitalleşme bir birimin eki değildir artık bir işletmenin tam merkezinde olması gerekendir. Müşterisini yetiştiren, müşterisinin ne istediğini bilen ve elde tutan her işletme geleceğin en iyilerinden olacaktır. Bunu size en iyi şekilde dijitalleşmeniz sağlar.
Dijital denetim ve danışmanlık, şirketlerin dijital faaliyetlerinin verimliliğini, doğruluğunu, güvenilirliğini ve güvenliğini artırmayı hedefler ve aşağıdaki faydalar sunar:
- Risklerin belirlenmesi ve yönetimi: Dijital denetim ve danışmanlık, şirketlerin dijital faaliyetleriyle ilgili riskleri belirler ve yönetir.
- Verimlilik artışı: Dijital denetim ve danışmanlık, dijital faaliyetlerin verimliliğini artırmayı hedefler ve şirketlerin verimli ve verimli bir şekilde işlem yapmasını sağlar.
- Güvenilirlik ve doğruluk artışı: Dijital denetim ve danışmanlık, dijital faaliyetlerin güvenilirliğini ve doğruluğunu artırmayı hedefler ve şirketlerin doğru ve güvenilir bir şekilde işlem yapmasını sağlar.
- Güvenliğin artırılması: Dijital denetim ve danışmanlık, şirketlerin dijital faaliyetlerinin güvenliğini artırmayı hedefler ve şirketlerin güvenli bir şekilde işlem yapmasını sağlar.
- İnovasyon ve gelişme: Dijital denetim ve danışmanlık, şirketlerin dijital faaliyetlerini geliştirmesine yardımcı olur ve inovasyon ve gelişme fırsatları sunar.
Dijital denetim ve danışmanlık, şirketlerin dijital faaliyetlerinin verimliliğini, doğruluğunu, güvenilirliğini ve güvenliğini artırmayı hedefler ve risklerin belirlenmesi, verimlilik artışı, güvenilirlik ve doğruluk artışı, güvenliğin artırılması, inovasyon ve gelişme gibi pek çok fayda sunar.